ukryj stronę

O 116 111

Twoje bezpieczeństwo

Kiedy dzwonisz lub piszesz do Telefonu Zaufania 116 111, może zależeć Ci na anonimowości i dyskrecji. To naturalne, że możesz nie chcieć, by ktoś usłyszał Twoją rozmowę, przeszkadzał Ci w jej trakcie lub dowiedział się, o czym do nas napisałeś. Być może czujesz wstyd lub niepewność na myśl o tym, że ktoś dowie się o Twoim problemie. Zachęcamy, abyś przeczytał/-a, jak możesz chronić swoją prywatność i dbać o swoje bezpieczeństwo, korzystając z numeru 116 111 i strony www.116111.pl

 

Login i hasło:

Zadając pytanie na naszej stronie internetowej po raz pierwszy, wybierasz sobie login i hasło. To ważne, abyś je zapamiętał/-a.

Nie podawaj ich innym osobom. Dzięki temu tylko Ty będziesz miał dostęp do swoich pytań i odpowiedzi. Nikt inny ich nie przeczyta. Jeśli dasz komuś swój login i hasło – ta osoba będzie miała dostęp do Twojego profilu.

Pamiętaj, by po tym, jak napiszesz do nas wiadomość lub odbierzesz naszą odpowiedź – wylogować się.

Ukryj stronę:

Z prawej strony ekranu znajduje się przycisk „ukryj stronę”. Kiedy go naciśniesz, zostaniesz przeniesiony na stronę startową swojego komputera. W ten sposób możesz szybko ukryć naszą stronę, jeśli nie chcesz, by ktoś zobaczył, że z niej korzystasz.

Dzwoń z bezpiecznego miejsca:

Na rozmowę z konsultantem 116 111 warto wybrać odpowiednią chwilę i miejsce. Jeśli to możliwe, spróbuj zadzwonić z miejsca, w którym inni nie będą Ci przeszkadzali w rozmowie. Możesz myśleć, że w towarzystwie znajomych będziesz śmielszy/-a. Zastanów się jednak, czy w ich obecności będziesz czuć się swobodnie i w rozmowie z konsultantem 116 111 powiesz wszystko to, z czego masz ochotę się zwierzyć.

Warto wybrać takie miejsce, w którym inne osoby nie będą Ci przeszkadzały. Spróbuj znaleźć chwilę i miejsce, które pozwolą Ci nie martwic się o swoją prywatność i bezpieczeństwo.

 

 

Usuwanie numeru z listy połączeń:

Jeśli obawiasz się, że ktoś dowie się, że korzystasz z Telefonu Zaufania 116 111, po rozmowie możesz usunąć numer z listy wybranych połączeń w swoim telefonie. Możesz także wyczyścić historię w swojej przeglądarce Internetowej, aby nikt nie widział, że korzystałeś z naszej strony.